Obavijest o početku nove pedagoške godine

Poštovani roditelji,

pedagoška godina 2022./2023. započinje u četvrtak, 1. rujna 2022. godine, te Dječji vrtić „Pinokio“ u Donjem Miholjcu te područni vrtići u Rakitovici, Marijancima, Viljevu i Podravskoj Moslavini počinju s radom navedenog datuma.

Radno vrijeme vrtića u Donjem Miholjcu, Marijancima, Viljevu i Podravskoj Moslavini je od 5:30 h do 16:00 h, a u  Rakitovici od 7:30 do 13:00 sati. Djecu je u vrtić potrebno dovesti do 8:00 sati.

Od 5:30 do 7:00 organizirano je jutarnje dežurstvo u svim objektima koji rade od 5:30 sati, a s djecom boravi dežurna odgojiteljica (nekoliko je skupina spojeno tijekom jutarnjeg dežurstva).


Kod prvog dolaska u vrtić za novoupisanu djecu potrebno je donijeti liječničku potvrdu o zdravstvenom stanju i procijepljenosti djeteta za polazak u vrtić (ukoliko ste navedenu dobili od svog pedijatra ili izabranog liječnika), papuče, rezervnu odjeću te čašu/bočicu od tvrđe plastike (ako nije ostala u vrtiću od prošle godine).

Iako su epidemiološke mjere vezane za COVID-19 popustile, potrebno je pridržavati se mjera s ciljem zaštite zdravlja i  sprječavanja širenja zaraznih bolesti te:

  • u vrtić dovoditi isključivo zdravu djecu
  • ukoliko Vaše dijete pokazuje jedan ili više znakova bolesti, trebalo bi ostati kod kuće: povišena tjelesna temperatura, kožni osipi, opekline, proljev ili povraćanje, uši, svrab ili znakovi drugih nametničkih bolesti, otežano ili ubrzano disanje, konjuktivitis, upaljeno grlo, zarazni kožni osipi (vodene kozice, ospice)
  • dijete koje dođe s gore navedenim simptomima u vrtić taj dan ne možemo primiti
  • ako dijete prima antibiotik, znači da je bolesno i da treba ostati kod kuće, a o tome obavijestite odgojitelja ili zdravstvenog voditelja
  • ne dolaziti u pratnji djeteta ako imate simptome zaraznih bolesti, ako vam je izrečena mjera samoizolacije ili imate saznanja da su zaraženi koronavirusom;
  • izbjegavati zadržavanje i grupiranje u ustanovi;
  • koristiti najkraći put dolaska do sobe djeteta.

Dnevni ritam dana u Dječjem vrtiću „Pinokio“ nalazi se u nastavku.

Svim roditeljima i djeci želimo dobrodošlicu, lijepe, vesele i razigrane dane u novoj pedagoškoj godini! 😊